Programváltozás az István kórházban

Ahogyan azt egy előző cikkben közzétettük, az alábbi két plakát közül a másodikon meghirdetett előadások sorrendje az előadók egyéb elfoglaltságai miatt megváltozott. A képek alatt elolvashatod, mire számíthatsz az előttünk álló négy szerdán.

A Boldog Születésért Alapítvány szülésre felkészítő előadássorozatot szervez. A helyszín a 1097 Budapest, Nagyvárad tér 1. címen található Egyesített Szent István és Szent László Kórház Kultúrterme (L épület). Az előadássorozat témái: 1. Jelentkezés, az alapítvány és a kórház szemléletének bemutatása, programismertetés. A várandósság alatti változások. Méhen belüli élet. 2. A szülés történései. 3. Relaxáció, gyógyszer nélküli fájdalom-csillapítás. 4. Gyöngéd születés. 5. Gyógyszeres fájdalom-csillapítás. 6. Babaápolás, szoptatás. Az előadásokra szerdánként 15 órától kerül sor, a hónap első szerdáját kivéve. Új kurzus indult szeptember 12-én, az idei utolsó kurzus október 31-én indul. Az előadások után lehetőséget kaphatsz a szülőszobák megtekintésére. Előzetes bejelentkezés nem szükséges. A részvétel ingyenes.

A Boldog Születésért Alapítvány várandósságra és a gyermekágy időszakára felkészítő előadássorozatot szervez. A helyszín a 1097 Budapest, Nagyvárad tér 1. címen található Egyesített Szent István és Szent László Kórház Kultúrterme (L épület). Az előadásokra szerdánként 17 órától kerül sor, a hónap első szerdáját kivéve. Új kurzus indult szeptember 12-én, az idei utolsó kurzus október 10-én indul. Az előadássorozat témái: A pozitív teszttől a szülés megindulásáig - testi változások, gyakori kellemetlen tünetek és kezelésük, mozgás és sport a várandósság alatt. Kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás a várandósság alatt. A gyermekágy. Kapcsolat a szülésünkkel, gyermekünkkel, családtagjainkkal, segítőkkel. Mi fán terem a "szülés utáni depreszió"? A B épületi alagsor tornatermében szerdánként 17 órától, valamint péntekenként 15 órától várandós torna, továbbá keddenként és péntekenként 14 órától baba-mama torna látogatható. Orvosi javaslat, beutaló és tornalepedő szükséges. A programokra előzetes bejelentkezés nem szükséges. A részvétel ingyenes.

Az első plakáton említett előadások az eredeti terv szerint követik egymást.

Holnap, 26-án 17 órától Bán Judit pszichológus tart előadást “Lelki ráhangolódás az anyai és apai feladatokra” címmel.

Október 3-án, a hónap első szerdáján mindkét előadás-sorozat szünetel, mert egyéb okból foglalt lesz a Kultúrterem.

Október 10-én 17 órától Dr. Frigyes Júlia pszichiáter “Kapcsolat a szülésünkkel, kisbabánkkal, anyánkkal, párunkkal, segítőkkel. Mi fán terem a ‘szülés utáni depresszió’?” című előadása kerül sorra.

Október 17-én 17 órától pedig Dr. Petik Dóra szülészorvos “Pozitív teszttől a szülés megindulásáig… Testi változások, gyakori kellemetlen tünetek és kezelésük, mozgás és sport a várandósság alatt” című előadásával fejeződik be ez a sorozat.

Mint megtudtuk, az a pályázati forrás, mely ezeket a 17 órakor kezdődő előadásokat lehetővé tette, egy újabb sorozatra már nem elég. Amikor tehát a másik (15 órai kezdetű) előadás-sorozat október 31-én újraindul, azt már nem fogják ilyen módon kiegészíteni. Hacsak nem találnak addig más finanszírozási megoldást.